Make your own free website on Tripod.com

Kupang Timor

landkaart timor

* Tourist office: Jl. Soekarno 29, tel. 21160; Jl. Basuki Rachmat 1, tel. 212540
* Vervoer:
VLIEGTUIG:Merpati vliegt 2 keer per week naar Darwin en AustraliŽ. Voor AustraliŽ heeft men een visum nodig dat niet in Kupang is te verkrijgen. Kupang heeft verbindingen met o.a. Maumere, Ende, Bajawa, Ruteng en Labuhanbajo op Flores; Waingapu en Waikabubak op Sumba; Bima op Sumbawa; en met Denpasar op Bali.
BOOT: De KM Kelimutu van de Pelni-line vaart op de 2-wekelijkse route van Kupang via Ende, Waingapu en Bima naar Semarang op Java. veerboten onderhouden verbindingen tussen Kupang en Larantuka (Flores), Alor, sabu en Rote.
BUS & BEMO: Lange-afstandsbussen naar o.a. Soe, Atambua en Dili vertrekken vanaf het busstation Oebufu. Het busstation is bereikbaar per bemo vanaf terminal Kota Kupang in het centrum.
* Hotels:

Overige hotels
Orchid Garden Hotel
Hotel Flobamor II
Hotel Maliana
Hotel Laguna
Hotel Pitoby Lodge
Sasando International Hotel Hotel
Jl. Kartini no. 1,
Kupang
Phones : (0391) 22224-8
Telex : 35470 MBSN IA
Rooms : 48
Class : *
Cendana Hotel
Jl. Raya El Tari no. 15,
Kupang
Phone : (0391) 21541
Rooms : 40
Class : *
Astiti Hotel
Jl. Jend. Sudirman no. 146
Kupang
Phones : (0391) 21810, 31278
Rooms : 40
Class : *
Soe
Mahkota Plaza
Jl. Jendr. Suharto 11
Tel.:0392-21168
Class : *

Flores

flores landkaart

* Tourist office: Jl. Wair Klau, Maumere
* Vervoer
VLIEGTUIG:Alleen de luchthaven van Maumere is geschikt voor de ontvangst van grotere toestellen. Van Maumere kan men rechtstreeks vliegen naar Bima (Sumbawa), Kupang (Timor), Ujung Pandang (Sulawesi) en Denpasar (Bali).
Kleinere vliegtuigen onderhouden luchtverbindingen tussen diverse plaatsen op Flores en de omliggende eilanden. Vanuit Denpasar kan men via Mataram en Bima naar Labuhanbajo, Ruteng en Ende vliegen. Vanuit Labuhanbajo, ruteng en ende zijn er vluchten naar Kupang.
BOOT:Drie keer per week gaan er veerboten van Labuhanbajo via Komodo naar Sape aan de oostkust van Sumbawa. Er is een directe bootverbinding tussen Flores en Sumba. Het traject Waingapu-Ende-Kupang-Ende-Waingapu maakt deel uit van de 2-wekelijkse route van de KM Kelimutu van de Pelni-line. Het schip vertrekt vanuit de nieuwe haven van Ende, Pelabuhan Ipi.
BUS:De reistijd tussen Labuhanbajo en ende bedraagt 14 uur, maar het beste is om de tocht te onderbreken in Ruteng en/of Bajawa. Buskaartjes kan men van tevoren reserveren bij de meeste hotels en losmen. Probeer een zitplaats met goed zicht te krijgen, want het landschap van Flores is spectaculair. De beste plaatsen zijn voorin naast de chauffeur. de zitplaatsen achterin worden niet aanbevolen, vanwege het schokken en de zwakke magen van sommige Indonesische reisgenoten. De bus vertrekt pas als deze vol is.
Lokaal vervoer: Bemo's of minibussen.
Hotels:

Labuhanbajo
New Bajo Beach Hotel
Golo Resort Hotel
Hotel Wisata
Hotel Bajo Beach
Hotel Waecicu Beach
Sao Wisata Hotel
Jl. Don Thomas no. 18, Waiara
Maumere
Phone : (0391) -
Telex : 46139 BDOOFC IA
Rooms : 41
Class : **
Ruteng
Hotel Sindha
Hotel Dahlia
Bajawa
Hotel Kembang
Hotel Korina
Hotel Sunflower
Hotel Kambera

Ende
Hotel Dwi Putra
Losmen Ikhlas
Nirwana
Moni
Sao Ria Wisata Bungalows
Friendly Losmen
Overig Maumere
Hotel Maiwali
Hotel Permata Sari
Wini Rai
Flores Froggies
Flores Sao Resort
Waiara Cottages/World Club

Sumba

sumba landkaart

* Vervoer: Sumba heeft 2 "luchthavens". Het vliegveld van Oost-Sumba ligt 6 km buiten Waingapu. Tambolaka, het vliegveld van West-Sumba ligt 42 km ten noorden van Waikabubak. Waingapu heeft rechtstreekse vluchten naar Denpasar en Kupang. Vliegtuigen van Waingapu naar Bima vliegen Tambolaka.
BOOT: De KM Kelimutu van de Pelni-line doet op zijn 2-wekelijkse route van Semarang naar Kupang ook Waingapu aan. De boot vaart van Bima naar Waingapu, Ende en Kupang en terug.
BUS & BEMO: Het bemo- en busstation van Waingapu ligt in het zuiden van de stad. Vanuit hieruit vertrekken bemo's naar plaatsen in de omgeving. Bussen naar verder afgelegen bestemmingen vertrekken meestal vroeg in de ochtend. Vanaf het station rijden bussen naar Waikabubak, Melolo en Baing aan de zuidkust.
Vanuit Waikabubak rijden bemo's en trucks naar tal van plaatsen op West-Sumba. Het openbaar vervoer hier is weinig frequent en ongeschikt voor reizigers die in korte tijd zoveel mogelijk willen zien.
* Hotels:

Waikabubak
Losmen Mona Lisa
Hotel Manandang
Hotel Aloha
Hotel Pelita
Waingapu
Hotel Sandlewood
Hotel Elim


Ben je op zoek naar telefoonnummers of adressen van personen of bedrijven in de Nusa Tenggara Timur? Dan kan je mij E-mailen.

Gewijzigd op: GMT